mandag den 3. marts 2014

Natur, fest og farver!

Vi fik endelig set nogle dyr, det blev dog i denne omgang kun i ZOO. Men modsat danske ZOO', så kom vi her op at sidde på en dromedar, fik rørt ved nogle aber.
Og sidst men på ingen måder mindst, fik vi set en lettere overvægtig løve, på utrolig nært hold.
Så fik jeg også fejret fødselsdag i det Camerounske. Det gik om man kunne have håbet, sang, boller, kage og pandekage, og en tur på det vi troede var et bageri, det viste sig så at være en burgerbar, men godt det var det, og det var længe siden at en kebab sidst havde ramt bunden af dunken!
Her står vi uden for burgerbaren, hvor det efter mange forgæves forsøg, lykkedes os at få taget et billede med en af de bevæbnede politibetjente.
Ud over at være på burgerbar, tag vi efter vi hen til en park, med dem af drengene der havde lyst, og fik noget kage og noget sodavand. De drenge der var med, fik desuden også for en tid, styret lidt af deres kamera fiktion.

 
Mathias og jeg, tog sammen med en gut ved navn Poul på tur, hvor vi troede vi skulle op på et relativt højt bjerg, dette viste sig at være en sølle lille bakke. Men vi kom ud og fik endnu engang et blik af den helt fantastiske afrikanske natur. For det endte med at bag den her bakke, er der ingen by, ingen "normale" huse, eller andre former for "moderne" levemidler - moderne som i, det nyeste i Afrika.
Men der var bare os, naturen, og en ordentlig røvfuld køer, og en nogle små RIGTIGE afrikanske landsbyer. Hvilket også gjorde, at vi så en heksehule, som vi desværre ikke måtte begive os ind i.

Sidst men bestemt ikke mindst, hvor vi søndag(02/03), til en pensionsfest. Fest på afrikansk, er noget helt andet end på dansk, til denne fest var vi mindst 500 deltagende. Når der er fest så starter det jo selvfølgelig i kirken - vi kom 1 time for sent, hvilket jeg er utrolig glad for, fordi vi endte med at sidde i kirken i 4 timer. Det er jo ikke fordi, at vi kan sige det er nyt for os at sidde i en kirke så længe, men det er godt nok ikke blevet noget jeg kan nyde. Under denne gudstjeneste hvor der hele tiden blev rettet fokus på ham der skulle pensioneres, blev der ca. hver halve time, givet nogle gaver, herimellem en ged og et får, hvilket åbenbart er noget man SKAL have når man har været præst, og skal pensioneres. Herudover så hører det sig også til at alle gæster, giver et bidrag til den forestående pensionist tilværelse.
Da kirken endelig var slut .......... - kom vi ned og se deres hus, som minder mere om en mini kompound, for det var et område af en imponerende størrelse, de havde og ejet, og dette var selvfølgelig omringet af en stor murstensmur. Efter besøget, var der mad og drikke til alle i kirken, hvor det selvfølgelig var de fine folk der skulle til først, så mændene og til sidst kvinderne. Da vi skulle på besøg først nåede vi først til maden lidt efter de andre, men det var ikke noget problem, vi blev bare lige ledt af en bagdør, så vi lige kunne komme foran resten, og være sikre på at vi jo i hvert fald fik hvad ville have.
Her står vi i vores fineste puds, sammen med den kommende pensionist og hans familie, værten er manden i grønt, i centrum af billedet. I et forsøg på at stille mig lidt i baggrund, endte jeg ret tæt på hovedperson, da han valgte at trække mig fra bagerste venstre hjørne, og hen til lige bag ved ham. Så uden at ville det lykkedes det mig, at komme ret meget i centrum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar